16 Ağustos 2008 Cumartesi

Kahire , Sharm , Kızıldeniz Turu

KIZILDENİZ & PRAMİDLERSHARM EL SHEİKH (3) ve KAHİRE (2) 30 EYLÜL 2008 Gidiş / 05 EKİM 2008 DÖNÜŞ5 GECE 6 GÜN

1.gün : ISTANBUL- SHARM EL SHEİKH
İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı dış hatlar terminali Miletos Tourism kontuarı önünde buluşma pasaport ve gümrük işlemleri sonrası Mısır özel havayolları ile Sharm’a hareket. 2,5 saatlik bir uçuşun ardından Sharm havalimanına iniş ve yerel rehberimizin yardımı ile pasaport kontrolünden geçiş. Buradan bizi bekleyen aracımız ile otelimize transfer. Otele yerleşme. Serbest Zaman Geceleme otelimizde.

2.gün : SHARM EL SHEİKH
Otelde alacağımız sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile Kızıldeniz’in sualtı zenginliğini tabanı cam teknelerle keşfedeceğimiz, gece hayatının aktığı Naama Bay ve Sharm’ı daha iyi tanıyabileceğimiz ekstra glass boat ve eski Sharm turu için hareket. Akşamüstü dileyen misafirlerimiz ile ATV (4 tekerlekli) motorlarla yapılan ekstra motor safari turu. Çölde safarinin eşsiz heyecanını yaşayabilir, bedevi çadırlarında sunulan çayı tadabilirsiniz. Akşam yemeği ve konaklama otelinizde. (K, A)

3.gün : SHARM EL SHEİKH
Otelde alacağımız sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Tüm gün deniz kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Akşam yemeği ve konaklama otelinizde. (K, A)

4.gün : SHARM EL SHEİKH - KAHİRE
Otelden alacağımız kahvaltı paketlerimiz ile günün erken saatlerinde Kahire’ye hareket. Kahire’ye varışımıza takiben Giza Piramitleri ve Kahire Müzesi turuna başlayacağız. Bu turumuzda dünyanın 7 harikasından birisi olan Keops Piramidinin de yer aldığı Giza’nın 3 büyük Piramitlerini ve Sifenks heykelini içine alan kompleksi ziyaret edeceğiz. Panorama da çekeceğimiz muhteşem resimlerin ardından bir papirüs müzesini ziyaret edeceğiz. Papirüs imalatının aşamalarını tanıyacağımız ve alışveriş imkanı bulabileceğimiz bu ziyaretimizin sonunda öğle yemeğimizi turistik bir restoran da alacağız. Yemek sonrası içinde on binlerce parça tarihi eseri saklayan dünyaca meşhur Kahire Müzesi’ni ziyaret edeceğiz. Yerel rehberlerimizin vereceği bilgileri dinledikçe ve sergilenen eserleri gördükçe Antik Mısır’ın Dünya tarihinde neden bu kadar büyük bir yer aldığını daha iyi anlayacağız. Tüm dünyaya ihraç ettiği, parfüm hammaddesi olan esans üretimi ile meşhur olan Mısır’da bir parfüm mağazasını ziyaret edeceğiz. Turumuz Mısır’ın kapalı çarşısı olarak adlandırılan ve birbirinden renkli elişlerinin, hediyelik eşyaların, antikaların ve yöresel eşyaların satıldığı Khan El Khalily’de bir süre duracak. Misafirlerimiz tipik bir şark kahvesinde alabilecekleri Türk Kahvesi’nin ve meyvelerin bal ile kurutularak yapıldığı ve içimi kolay olan nargilenin tadını ömürleri boyunca unutamayacaklar. Tur sonunda akşam yemeği için Nil üzerinde muhteşem show ve programların sergilendiği açık büfe yemekli yüzen restoranda geçeceğiz. Bu akşam yemeğinde aynı zamanda tüm Kahire’yi Nil üzerinde seyretme imlanı bulacağız. Yemek sonrası otelimize transfer ve konaklama otelinizde. (K, Ö, A)

5.gün : KAHİRE
Otelde sabah kahvaltısının arkasından ekstra öğle yemeği dahil olan İskenderiye turu için hareket. Yaklaşık 3 saat süren yolculuğumuz sonrası İskenderiye’ye varış. Bu turumuzda tarihteki İskenderiye Feneri’nin yerine inşa edilmiş olan Memluklardan kalma Kayet Bay Kalesini, son Mısır kralı Faruk’un Montaza Sarayı’nın içinde bulunduğu parkı, meşhur İskenderiye kütüphanesinin yerine inşa edilen yeni kütüphaneyi, şehir sahil şeridini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi turistik bir restoran da alacağız. Tur sonunda Kahire’ye dönüş. Akşam yemeğimiz otel dışında seçkin bir turistik restoran da. Konaklama otelimizde. (K, A)

6.gün : KAHİRE - SHARM EL SHEİKH - İSTANBUL
Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile ekstra tam gün öğle yemeği dahil olan Sakkara Piramitleri, şehir kalesi Citadel ve eski Kahire turu için hareket. İlk olarak Mısır tarihindeki ilk piramit örneklerinden olan Sakkara’daki Zouzer’in Piramidini ve içinde bulunduğu kompleksi ziyaret edeceğiz. Daha sonra UNESCO tarafından 1979 yılından beri Dünya Tarih Mirası listesinde bulunan bölgeyi ziyaret edeceğiz. Burada tarihi bir Cami, Kilise ve Sinagog gezme imkanı bulacağız. Öğle yemeğimiz turistik bir restoran da aldıktan sonra Selahattin Eyyubi tarafından yapılan ve tarih içinde genişleyerek çeşitli yapıları içinde barındıran kale içerisinde Kavalalı Mehmet Ali Paşa camisini ve köşkünü ziyaret edeceğiz. Tur sonunda Sharm’a hareket. Akşam geç saatlerde Sharm’a varış. Naama bay’de kısa bir dinlenme molası sonrası havalimanına transfer. Havalimanına varışımızı takiben pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra a İstanbul’a hareket. Sabiha Gökçen havalimanına varış ve turumuzun sonu.(K)K: Kahvaltı / Ö: Öğle yemeği / A: Akşam yemeği / Tüm yemeklerdeki tüm içecekler ekstradır.

DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON İÇİN
0212 258 66 07 veya http://tatilyolu.net/c/tur.asp?id=269

Hiç yorum yok: