10 Ağustos 2008 Pazar

Ülkeler Rehberi - Tayland Gezi ve Tatil Rehberi



TAYLAND HAKKINDA

Tayland, turizmin ülke için önemini fark eden ülkelerin başında geliyor. Uzak Dogu`nun çok ilginç bir ülkesi. Ülkelerine gelen turistleri çiçeklerle güzel kizlar karsiliyor.. "Kral ve Ben" filiminin çekildigi bu ülke Krala ve Budizme son derecede bagli ve saygili... Neredeyse tüm gelirlerini Budizm için harciyorlar.. Her evde mutlaka minik bir Buda Tapinagi veya kösesi mevcut. Her otel odasinda Budizmi anlatan bir kitap var. Bu ülkede dikkat edilmesi gereken çok önemli husus kimsenin basina dokunmamak.. Saclarini oksamamak.. Ayakla her hangi bir seyi isaret etmemek. En büyük adalari Phuket, Samui ve Chang. Ülkenin dogu kiyisinda Pattaya bulunmaktadır.

BANGKOK: Dünyanın en ünlü nehir kentlerinden. Şehir, Chao Phya nehriyle ikiye bölünüyor. İşte bu yüzden; Prag, Venedik gibi kanal şehirlerinin büyüsünü ve hüzünlü çehresini bir an için burada da görür gibi oluyorsunuz. Hüznün perdesi aralanınca da gürültü, kirlilik ve Bangkok`a ait o kaotik atmosfer ortaya çıkıveriyor. Ama her şeye rağmen görkemli bir şehir burası. Nehirdeki tüm ulaşım ve nakliyatı kayıklar sağlıyor. Bangkok`a özgü su taksileri sizi havaalanından alıyor, bir saatlik bir nehir yolculuğundan sonra otele getiriyor. Antik başkent Ayuthaya`ı ziyaret edin; bit pazarı ve Chatuchak Park`s`taki haftasonu pazarını kaçırmayın.Muay Thai’nin heyecanlı boks maçını izlemeyi ortayaşlı zenginlerin “ladyboy” gösterilerine gitmeyi ihmal etmeyin. Chao Praya nehri kıyısında seçkin bir akşam yemeğinede mutlaka gidin

PATTAYA: Bangkok`dan kara yolu ile iki satte gidilen Pattaya için, su sporlari, yüzme ve eglence merkezi denilebilir.. Oldukça küçük bir yer.. Dönmelerin sergiledigi "Alkazar Revüsü" turistlerin mutlaka ugradiklari bir gösteri... Aslinda son derecede sanatsal bir gösteri.. Pattaya`ya gelip de Tai masaji yaptirmadan dönen çok az kisi vardir sanirim.. İki saat süren ve çok genç Tai kızları tarafindan uygulanan bu masaj insanı öyle rahatlatiyor ki, yeniden doğmus gibi hissediliyor.Alışveriş de mutlaka iyi bir pazarlik gerekiyor.. Bir malı, teklif edilen fiyatin yarısına almak mümkün.Pattaya`da gece hayatı her zevke hitabedecek kadar renkli. Bir bakima sex turizimi ağırlıklı. Deniz meraklıları için Mercan Adası bulunmaz bir yer. PHUKET: Sarasin Köprüsü`yle ana kara parçasına bağlanan ada dünya turizm haritasında o kadar önemli bir yere sahip ki.. Andaman Denizi`nin zümrüt sularına bakan adada doğa harikalarının yanısıra renkli bir gece hayatı göze çarpıyor. Sıcak Guney Çin denizi sularının ve mercan adalarını çevrelediği Phuket`e denizin, kumsalların yagmur adalarının keyfini çıkarabilirsiniz. Su altı sporları, fil seferleri ve gece hayatıyla mehşur olan bu ada aynı zamanda dünyada incileri, uçsuz bucaksız kauçuk ağacı ormanları ile de ilginizi çekecektir. Altın tabancalı adam filminin çevrildiği Phang Nabay `deki James Bond Adası ve The Beach filminin çevrildiği Phi Phi Ada`sıda mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

VİZE: T.C. vatandaşlarına vize uygulamamaktadır

Kaynak : http://www.tatilyolu.net/
Tayland ve Uzakdoğu Turları Yapan Acentalar
Miletos Turizm - 0212 258 66 07

Hiç yorum yok: