16 Ağustos 2008 Cumartesi

Baştan Başa Tunus Safari Turu

BASTANBASA TUNUS & SAFARI TURU
27 Eylül - 04 Ekim 20087 gece - 8 günSafari - Kum - Deniz - Tarih

1. Gün ISTANBUL/TUNUS/SOUSSE
Atatürk Havalimani Dis Hatlar Terminali`nde saat 19.30`da Miletos Turizm yetkilileriyle bulusma. Tunisair`in TU 217 sayili tarifeli Seferi ile saat 20.30`da Tunus`a hareket. Yerel saatle 22.15`de Tunus`a varis. Tunus`un önemli turizm merkezlerinden SOUSSE sehrinde bulunan otelimize transfer. Otele yerlesme ve geceleme.

2. Gün SOUSSE/EL JEM/GABES/DJERBA
Sabah kahvaltidan sonra Sousse sehir turu. Turumuz esnasinda Sousse Ribat`i, tarihi cami,Medina (Eski Sehir) ve Ulusal Mozaik Müzesi görülecek yerler arasindadir. Tur bitiminde EL JEM`e hareket. EL JEM`e varis ve Hotel Ksar`da ögle yemegi. Yemekten sonra Roma döneminde insa edilmis olan ve Viyana ve Roma`da bulunan amfitiyatrolardan sonra dünyanin 3. büyük amfitiyatrosu olan EL JEM COLESSEUM`unun gezilmesi. Turumuzun bitiminde baharatçiligiyla (özellikle kina) ünlü GABES sehrini takiben DJERBA`ya hareket. DJERBA`ya varis. Otelimize yerlesme, aksam yemegi ve geceleme.

3. Gün DJERBA
Sabah kahvaltidan sonra ögle yemegine kadar otelde serbest zaman. Otelde ögle yemeginden sonra DJERBA sehir turu. Seramik yapimiyla ünlü GALLALA`nin gezilmesini takiben tarihi kesim HOUMT SOUK`ta serbest zaman. Tur bitiminde otele dönüs,aksam yemegi ve geceleme .

4. Gün DJERBA/MATMATA/DOUZ/TOZEUR
Sabah kahvaltidan sonra ülkenin yer alti magara evleriyle ünlü bölgesi MATMATA`ya hareket. Yildiz Savaslari filminin bir kisminin çekildigi bölgede tipik magara evleri gezme ve bölgenin gizemli manzarasini kesfetme imkani. Hotel DIAR EL BARBAR`da ögle yemegini takiben CHOTT EL DJERID, uzaktan titreyen vahalarin görüldügü seraplar ülkesi olarak anilan bembeyaz ve kurumus tuz çölünü takiben TOZEUR`e varis. Otelimize yerlesmenin ardindan etnolojik bir müze olan DAR CHERAIT MÜZESI gezilecektir. Otele dönüs,aksam yemegi ve geceleme.

5. Gün TOZEUR/METLAOUI/CHEBIKA/MIDES/TAMERZA/TOZEUR
Kahvaltidan sonra 4x4 jeeplerle METLAOUI`ye hareket. SELJA Bogazinda LEZARD ROUGE (Kirmizi Tirtil) olarak adlandirilan trenle bölgeyi kesfetme imkani. Bölgedeki daglarin eteginde yer alan Tamerza Palace Hotel`de ögle yemegi. Yemekten sonra CHEBIKA`ya dogru devam ediyoruz ve Djebel Maadheb Dagi`nin eteginde bulunan birinci dag vahasini gezdikten sonra MIDES ve TAMERZA`ya dogru hareket ediyoruz. Çöl bölgesinde bulunan çaglayanlari, vahayi, eski köyü ve bölge boyunca uzanan kanyonlari kesfetme imkanina sahip olacagiz. Tur bitiminde otele dönüs, aksam yemegi ve geceleme.

6. Gün TOZEUR/KAIROUAN/HAMMAMET
Kahvaltidan sonra Islamiyet açisindan önemli merkezlerden biri olan KAIROUAN`a dogru hareket ediyoruz. Ögle yemegini KAIROUAN`da Hotel Kasbah`ta aldiktan sonra KAIROUAN`da serbest zaman. Afrika kitasinda ilk kurulan cami olan OKBA CAMISI`ni ziyaret etme imkani. Tur bitiminde HAMMAMET`e hareket. Varisi takiben otele yerlesme, aksam yemegi ve geceleme.

7. Gün HAMMAMET
Kahvaltidan sonra tam gün Baskent TUNUS/MEDINA/BARDO/ KARTACA/SIDI BOU SAID Turu. Sabah 08.30`da otelden masmavi gökyüzünün altinda yesilin agirlik kazazndigi bahçeler sehri ve baskent Tunus`a hareket. Yaklasik bir saatlik yolculugu takiben XIX. Yüzyila kadar beylik sarayi olarak kullanilan, özellikle içinde bulunan zengin mozaik koleksiyonu, heykel ve mücevherlerle dünyanin bir numarali mozaik müzesi olan Ulusal Bardo Mozaik Müzesi`ne variyoruz. Müze gezisini takiben Tunis Medina`sina (Eski Sehir) ve Souk`una (Çarsi) hareket ediyoruz. Medina`da serbest zamani takiben ögle yemegi. Yemekten sonra tarih içerisinde en az üç kere yikilmis olan KARTACA tarihinin en degerli taniklarindan Antonin Termal Merkezi, Fenike limani, Roma Tiyatrosu görecegimiz yerler arasindadir. Turumuzun son duragi UNESCO tarafindan da korunma altina alinmis olan Tunus`un beyaz badanali, mavi kapili ve cumbali evleriyle ünlü Endülüs döneminde insa edilmis SIDI BOU SAID olacaktir. Tunus`un meshur fistikli yesil çayini veya Türk Kahvesini tadabileceginiz kafeleriyle de taninan SIDI BOU SAID`de serbest zaman. Turumuzun sonunda otele dönüs, aksam yemegi ve geceleme.

8. Gün TUNIS/ISTANBUL
Kahvaltidan sonra serbest zaman. Saat 12.30`da otelden ayrilis ve Tunus Havaalani`na transfer. Tunisair`in TU 216 sayili tarifeli uçusuyla saat 15.55`de Istanbul`a hareket. Yerel saatle 19.30`da Istanbul`a varis ve hizmetlerimizin sonu.

TUR HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON İÇİN
0212 258 66 07 veya http://tatilyolu.net/c/tur.asp?id=296

Hiç yorum yok: