10 Ağustos 2008 Pazar

Ülkeler Rehberi - İtalya Gezi ve Tatil Rehberi



İTALYA HAKKINDA

Her ülkenin mutlaka gidilip görülmesi gereken yerleri vardır. Avrupa`da katedraller, çesmeler ve goik tarzı binalar ile süslü meydanlarda yapılacak gezintiler size büyülü fotograf kareleri sunacaktır. İtalya`da Roma, Floransa ve Venedik şehirlerini mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Her üç şehirde sizlere muhteşem güzellikler sunmaktadır. Genel olarak bir bilgi verecek olursak:

RomaCapitoline Tepesi ve Forum, Colosseo (Kollezyum), San Pietro (St. Peter) Bazilikasi, Vatikan Müzeleri (Sistina Sapeli), Pantheon, Santa Maria in Trastevere Kilisesi, Fontana di Trevi (Ask Çesmesi), Antik Appia Yolu ve `Catacomb`lar, Caracalla Termalleri, Ispanyol Merdivenleri, Villa Borghese ve şehrin Pincio ve Gianicolo Tepelerinden panoramik manzarasına bakış.

Floransa (Firenze) Coğrafi olarak ülkenin yaklaşık tam ortasında, Arno Irmağı ile ikiye ayrılmış, Toskana`nin yuvarlak tepeleri ile çevrili olan Floransa`nın etkisinde kalmamak olanaksızdır. Burası, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Dante, Machiavelli, Galileo ve Medici`lerin şehridir. Bankerler ve terziler şehri olan bu küçük şehir, Rönesans`in doğdugu merkezdir. Floransa, yürüyerek gezilebilir. Ziyaretçiler, 384 basamaklı Santa Maria del Fiore Katedralini mutlaka görmelidirler. Katedral, Yüksek Gotik tonozlu yalın iç bölümü ve çevresindeki yapılar ile bılınmektedir. Giotto tarafından inşa edilmiı Kilisenin çan kulesi, çok renkli mermerlerle yapılmıştır; Romanesk yeşil-ve-beyaz mermerli Vaftizhane, Cennet Kapısı olarak adlandırılan Doğu Kapısı ile meşhurdur. 14. yüzyıla tarihlenen ve bir kapalı köprü olan Ponte Vecchio Fiorentina`nın sınır taşı konumundadır. Kuyumcu mağazaları 16. yüzyıldan beri köprünün her iki tarafinda birer dizi oluşturmaktadırlar. Loggia della Signoria, eski saray ve Uffizi Müzesi ile çevrili Piazza della Signoria, Michelangelo`nun meşhur David (Davut Peygamber) heykelinin (orijinali komşu semtte bulunan Güzel Sanatlar Akademisindedir) de bulundugu heykellerle donatılmış bir açık hava müzesi gibidir. Michelangelo ile aralarında Galileo`nun da bulunduğu 274 kişinin mezarı Santa Croce Kilisesindedir. Donatello, Giotto, Cimabue ve Brunelleschi tarafından yapılan çalışmaların bulunduğu yaklaşık 135m uzunluğundaki Kilise, Floransa`nin eski mahallelerinden birisinde bulunmaktadır

Venedik (Venezia) San Marko Katedrali, Çan Kulesi ve Doge Sarayı ile San Marko Meydanı. Venedik, meşhur ressamların evi, bir zamanların güçlü cumhuriyetlerinden birisinin başkenti, kanallar tarafından bölünmüş, su uzerine inşa edilmiş, gondollar ve sarayların rüya şehri.NapoliMuseo Nazionale, Kraliyet Sarayı, Katedral, Castel Nuovo ve antik Kartaca San Marino manastırı. Şehirden yakın çevreye yapılacak gezilerle Ziyaretçiler, Ercolano, Pompeii, Amalfitana Sahilleri, Sorrento, Paestum ve 18 yüzyıl Kraliyet sarayı (La Reggia) ile Caserta`yı görme olanağı bulabilirler. Tekne veya feribot ile ise Ischia ve Capri adaları da rahatlıkla gezilebilir.

Genova Milano`nun hemen güneyinde, Kolomb`un doğum yeri, Liguria Sahillerine (veya Italyan Rivierasina) açılan kapı. Piza (Pisa)1350 yılında yapımı tamamlanan meşhur Eğik Kulesi (Torre Pendente) `ne ev sahipliği yapan Piza, Floransa`ya yaklaşık 90 km uzaklıkta, Arno Irmağının denize döküldüğü yerde bulunmaktadır. Bu Romanesk beyaz mermerli çan kulesinin eğik olmasının iki ihtimali bulunmaktadır; Ya yapının temelinde bulunan toprak zeminin yumuşak olması ya da temel inşaatı hatası. Aynı zamanda Galileo`nun doğum yeri olan Piza, Byron`a göre bir zamanlar Don Juan`ın da yasadığı mekandı.MilanoLombardia`nın Göller Bölgesine yakın, Scala Tiyatrosu, beyaz mermerli Katedrali, Sforza Kalesi, Sant`Ambrogio Bazilikasi ve Leonardo`nun Son Yemek Sahnesi`nin bulunduğu S. Maria delle Grazie Kilisesi ile Italya`nın ticaret, endüstri, müzik ve kültürel merkezi.RavennaGalla Placidia Mozolesi, Katedral Vaftizhanesi, Basilica di San Vitale, S. Apollinare Nuova ve S. Apollinare in Classe Bazilikaları ile Bizans sanatının eşi bulunmaz mücevheri.

Torino Alp dağları manzaralı Po Irmagının kenarında bulunan Torino, Italya Birliği`nin ilk başkentidir. Via Roma caddesinde zarif ve sık alışverış mağazaları önemli bir kültür ve artistik merkezdir.Ziyaretçiler, Piazza San Carlo, Palazzo Madama (eski sanatlar müzesi), Mısır Müzesi, San Giovanni (John) Katedrali, Kraliyet Sarayı ve Valentino Parkı ile Kalesini gezebilirler.

Diğer önemli şehirler: Sanat mücevhevleri ile Siena; panoramic manzaralı tepe kasabaları Perugia ve Assisi; üniversiteleri (Avrupa`nın en eskisi) ile meşhur kemerli ortaçağ şehri ve lezzetli yemekleri ile Bologna; siyah ve beyaz mermerle inşa edilmiş ihtisamli Katedrali ile Orvieto; Kuzeyde, Bergamese Alplerinin eteklerinde olağandışı konumu ve anıtları ile Bergamo; ve yunan tapınakları ile Sicilya.


Kaynak : www.tatilyolu.net
İtalya Turları Düzenleyen Acentalar
Miletos Turizm 0212 258 66 07

Hiç yorum yok: