16 Ağustos 2008 Cumartesi

Klasik Kahire & Nil Turu

KLASİK KAHİRE & NİL28 EYLÜL – 05 EKİM20087 GECE / 8 GÜN

1. Gün : İSTANBUL – LUXOR
Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Miletus Turizm kontuarı önünde saat 04.30`da buluşma. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrası saat 06:30`da MHS3012 sayılı sefer ile Luxor`a hareket. Yaklaşık saat 09.00`da Luxor havalimanına iniş. Bagaj ve pasaport işlemleri sonrası bizi bekleyen araçlarımız ile Nil üzerinde yolculuk yapacağımız gemimize transfer. Gemide alacağımız öğle yemeği sonrası Luxor`un doğu kıyısını keşfedeceğimiz turumuz için hareket. Her firavunun kendine ait bir mabet ekletmesiyle Mısır`ın ve dünyanın en büyük tapınağı haline gelen ve 2. Ramses zamanında en görkemli zamanını yaşayarak o dönemki Mısır`ın toplam vergi gelirinin %10`unu alan Karnak tapınağını gezeceğiz. Buradan sonra Mısır`da tarih boyunca üretilmiş olan, parfüm hammaddesi esansın tanıtımının yapılacağı bir üreticiyi ziyaret edeceğiz. Daha sonra tarih boyunca 3 ayrı dine ait ibadethanelerin içinde yer alması ile renklenen benzersiz Luxor tapınağını gezeceğiz. Tur sonunda gemiye dönüş. Akşam yemeği ve konaklama gemide. Gece gemide çeşitli aktiviteler. (Ö, A)

2. GÜN : LUXOR – ESNA - EDFU
Gemide sabah kahvaltısının arkasından Nil nehrinin batısına geçerek Memnon heykellerini, Krallar vadisini ve 3 adet kral mezarının içini ve daha sonra Kraliçe Hatçepsut`un muhteşem tapınağını ziyaret edeceğiz. Tur sonunda gemiye dönüş ve öğle yemeği. Öğle saatlerinde*** Luxor`dan hareket. Esna`da ikişer adet geminin alındığı küçük bir kanaldan geçerek Nil üzerindeki yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Akşam saatlerinde Edfu`ya varış. Akşam yemeği ve konaklama gemide. Gece gemide çeşitli aktiviteler. (K, Ö, A)

3. GÜN : EDFU – KOMOMBO - ASWAN
Gemide sabah kahvaltısının arkasından Edfu`da tüm Mısır`da en iyi korunmuş tapınaklardan birisi olan Horus tapınağını faytonlar eşliğinde ziyaret edeceğiz. Bu gezi sonrası gemimiz Kom Ombo`ya doğru hareket edecek. Öğle yemeği sonrası Kom Ombo`ya varış. Kom Ombo`da iki tanrı tarafından paylaşılan Sobek Tapınağı ziyaretimiz sonrasında gemimiz Aswan`a hareket edecek. Akşam saatlerinde Aswan`a varış. Akşam yemeği ve konaklama gemide. Gece gemide çeşitli aktiviteler. (K, Ö, A) 4. GÜN : ASWAN Gemide sabah kahvaltısının arkasından Aswan`ı tanıyacağımız turumuz için hareket. Turumuzda dünyanın 3. büyük barajı olan Aswan Barajını ve granit taş Aralıklarında yer alan bitmemiş dikilitaşı gezeceğiz. Öğle yemeğimiz gemide. Öğleden sonra yerel yelkenli tekne Feluka`lar ile Nil Nehri üzerinde keyifli bir gezinti ve ada üzerinde yer alan botanik bahçesini ziyaret. Akşam yemeği sonrası gemide veda partisi. Konaklama gemide. (K, Ö, A)

5. GÜN : ASWAN – ABUSİMBEL - KAHİRE
Gemide erken sabah kahvaltısının arkasından otobüsle Abu Simbel turu için hareket. Yaklaşık 3 saat süren yolculuğumuz sonrası 2.Ramses`in eşi Nefertari için yaptırmış olduğu ve baraj suları altında kalmaması için binlerce parça taşın tek tek taşındığı Abu Simbel Tapınağı ziyareti sonunda Abu Simbel havalimanına transfer. Biniş işlemleri sonrasında Kahire`ye hareket. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren uçak yolculuğu sonrası Kahire`ye varış. Bagaj işlemleri sonrası ekstra öğle yemeği dahil olan eski Kahire, şehir kalesi Citadel ve Khan El Khalily çarşısı turu için hareket (35 euro). Bu turumuzda öğle yemeğimiz turistik bir restoran da aldıktan sonra UNESCO tarafından 1979 yılından beri Dünya Tarih Mirası listesinde bulunan bölgeyi ziyaret edeceğiz. Burada tarihi bir Cami, Kilise ve Sinagog gezme imkanı bulacağız. Buradan sonra şehrin tepe bir noktasında Selahattin Eyyubi tarafından yapılan ve tarih içinde genişleyerek çeşitli yapıları içinde barındıran kale içerisinde Kavalalı Mehmet Ali Paşa camisini ve köşkünü ziyaret edeceğiz. Turumuz Mısır`ın kapalı çarşısı olarak adlandırılan ve birbirinden renkli elişlerinin, hediyelik eşyaların, antikaların ve yöresel eşyaların satıldığı Khan El Khalily`de bir süre duracak. Misafirlerimiz tipik bir şark kahvesinde alabilecekleri Türk Kahvesi`nin ve meyvelerin bal ile kurutularak yapıldığı ve içimi kolay olan nargilenin tadını ömürleri boyunca unutamayacaklar. Tur sonunda otelimize transfer. Akşam yemeğimiz otel dışında seçkin bir turistik restoran da. Konaklama otelimizde. (K, A)

6. GÜN : KAHİRE
Otelde sabah kahvaltısının arkasından öğle yemeği dahil olan Giza Piramitleri ve Kahire Müzesi turu için hareket. Bu turumuzda içinde on binlerce parça tarihi eseri saklayan dünyaca meşhur Kahire Müzesi`ni ziyaret edeceğiz. Yerel rehberlerimizin vereceği bilgileri dinledikçe ve sergilenen eserleri gördükçe Antik Mısır`ın Dünya tarihinde neden bu kadar büyük bir yer aldığını daha iyi anlayacağız. Tüm dünyaya ihraç ettiği, parfüm hammaddesi olan esans üretimi ile meşhur olan Mısır`da bir parfüm mağazasını ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi turistik bir restoran da aldıktan sonra dünyanın 7 harikasından birisi olan Keops Piramidinin de yer aldığı Giza`nın 3 büyük Piramitlerini ve Sifenks heykelini içine alan kompleksi ziyaret edeceğiz. Panorama da çekeceğimiz muhteşem resimlerin ardından bir papirüs müzesini ziyaret edeceğiz. Papirüs imalatının aşamalarını tanıyacağımız ve alışveriş imkanı bulabileceğimiz bu ziyaretimizin sonunda otelimize transfer. Akşam yemeğimiz otel dışında seçkin bir turistik restoran da. Konaklama otelimizde. (K, Ö, A)

7. GÜN : KAHİRE - İSKENDERİYE
Otelde sabah kahvaltısının arkasından ekstra öğle yemeği dahil olan İskenderiye turu için hareket (55 Euro). Yaklaşık 3 saat süren yolculuğumuz sonrası İskenderiye`ye varış. Bu turumuzda tarihteki İskenderiye Feneri`nin yerine inşa edilmiş olan Memluklardan kalma Kayet Bay Kalesini, son Mısır kralı Faruk`un Montaza Sarayı`nın içinde bulunduğu parkı, meşhur İskenderiye kütüphanesinin yerine inşa edilen yeni kütüphaneyi, şehir sahil şeridini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi turistik bir restoran da alacağız. Tur sonunda Kahire`ye dönüş. Akşam yemeğimiz otel dışında seçkin bir turistik restoran da. Konaklama otelimizde. (K, A)

8. GÜN : KAHİRE - İSTANBUL
Otelde erken sabah kahvaltısının ve çıkış işlemlerinin arkasından havalimanına transfer. Pasaport ve gümrük işlemlerimiz sonrasında saat 08.00`da MHS3011 sefer sayılı uçuş ile İstanbul`a hareket. Saat 10.00`da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı`na iniş ve kültür ve eğlencenin keyifli karışımı turumuzun sonu. (K) *** Uçak, gemi, trafik ve yerel otoritelerin koşullarına bağlı olarak, görülecek yerler aynı kalmak şartı ile programın hareket saatleri ve/veya sıraları ve/veya günleri değişebilir. Ekstra turlar aynı koşullar çerçevesinde gerçekleştirilir. *** Ekstra turlar minimum kişi sayıları oluşmasında gerçekleştirilir. Bu sayıların altında kalınması durumunda ekstra tur iptal edilebilir veya ek ücret karşılığında gerçekleştirilir. Uçaksız ekstra turlarda 00-05 yaş çocuklar ücretsiz, 06-11 yaş %50 indirimlidir, uçaklı ekstra turlarda 00-01,99 yaş çocuklar ücretsiz, 02-11 yaş %25 indirimlidir. *** Bazı müze veya ören yerlerinde yerel rehberlerin anlatımı zorunludur, Türkçeye çevirisi yapılır.K: Kahvaltı / Ö: Öğle yemeği / A: Akşam yemeği / Tüm yemeklerdeki tüm içecekler ekstradır…

DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON İÇİN
0212 258 66 07 veya http://tatilyolu.net/c/tur.asp?id=268

Hiç yorum yok: