10 Ağustos 2008 Pazar

Ülkeler Rehberi - İngiltere Gezi ve Tatil Rehberi



İNGİLTERE HAKKINDA

BAŞKENT: Londra ( 7 Milyon )

HALK: İngiliz , İskoç , İrlandalı ve az sayıda Pakistanlı ve Hintli

DİL: İngilizce

DİN: Katolik – Metodist

İKLİM: Genel olarak iklim yumuşak ve rutubetlidir. Ortalama sıcaklık Yazları 11-20 Derece, kışları ise 2 – 7 Derece arasındadır. Nisan ayında ortalama sıcaklık 4-13 derece arasındadır. İngiltere genellikle yağmurlu olduğundan şemsiyenizi ve yağmurluğunuzu mutlaka yanınızda bulundurunuz.

İDARİ ŞEKLİ: Anayasal Monarşi

COĞRAFİ KONUM: İngiltere, Avrupanın uzeybatısında yer alır.Büyük Britanıa,3 bağımsız ülkeden oluşan İskoçya,Galler ve İngiltereden oluşur. Fransadan İngiliz kanalı , İskandinavyadan Kuzey denizi ile ayrılmaktadır.Tüm ada kuzeyden,güneye yaklaşık 900km.,doğudan batıya 400 km’dir.

İNGİLTERE ÜZERİNE :Krallar,destanlar,masal kahramanı şövalyelerle canavarlar ülkesi İngiltere, zengin tarihi mirası, kültürü, renkli gece hayatının yanısıra dünyaca ünlü yapıları, mükemmel alışveriş olanakları ve sokaklarındaki ilginç insanları ile yemyeşil bir adadır.

PARA BİRİMİ: Pound. Bankalar, Pazartesi-Cuma 09.30-15.30 arası açıktır. Paranızı bankanın dışında, exchance ofislerde ve otel lobisinde bozdurabilirsiniz. Ancak exchance ofisler ve otel lobisinde kurlar bankaya oranla biraz daha düşük ve komisyon oranları daha fazla olabilir. Bu nedenle bankada para bozdurmanızı tavsiye ederiz. Ama gene de en iyisi Türkiye’den giderken Pound almak’dır.

SAAT FARKI: Türkiye’nin 2 saat gerisindedir.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM: Ulaşım, otobüs, underground denen metro ve taksilerle sağlanır. Taksiler metrelidir.

TELEFON: Türkiye’yi aramak için ülke çıkış kodu 00’dır. Ardından Türkiye’nin Kodu, Şehir Kodu ve Telefon numarası gelecektir. Yurtdışını aramak için kartlı telefonlar veya bozuk para ile aranan telefonlar en uygunudur. Ancak otel odanızdan edeceğiniz telefonlar biraz daha pahalıdır. İngiltere’de Telsim ve TürkCell çalışmaktadır. Cep telefonundan da Türkiye aynı çıkış kodu ile aranabilmektedir.

ELEKTRİK: 220 Volt (Üçlü fiş)

TİP: Taksiler ve restaurantlar gibi servis alınan heryerde % 15 bahşiş bırakılması adettir.

YEMEK: Savaş sonrası çok kötü bir şöhret kazanan İngiliz yemeği daha sonradan ölçülemez biçimde değişmiştir. Fransız, İtalyan, Yunan, Çin, Hindistan ve Amerikan mutfaklarının en iyi restaurantlarını bulabileceğiniz Londra’da çoğunlukla ucuz ve çabuk yemek yenilebilecek publar seçilir. Çoğunlukla sebze, değişik otlar, yerel balık ve et ile tatlıdan oluşan menü sunan publarda shepherd’s pie, veal and ham pie, steak and kidney puding veya sosis ve patatesten oluşan bangers and mash en popüler yemek çeşitleridir. Fıçıdan çekilen ale birası çok ünlüdür.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ: Bir alışveriş cenneti olan Londra’da Bond Street, South Molton Street, Oxford Street, Piccadilly, Regent Street, Tottenham Court Road, Knightsbridge ve Covent Garden en önemli alışveriş merkezleridir.Dükkanlar genellikle 10.00-19.00 arası ve Perşembe günleri 22.30 a kadar açıktır. Pazar günleri ünlü alışveriş caddeleri üzerindeki çoğu mağaza açıktır. En ünlü mağazalar Harrods, Selfridges, John Lewis, The Scotch House, Burberys, Fortnum and Mason’dır.

ŞEHİRDE NELER YAPILIR :1000 yıldır Kraliyet Ailesinin kenti olan Londra’da, Kraliçe’nin evi Buckingham Palace, Krallar ile Kraliçelerin taç giyme törenlerinin yapıldığı, şairler, siyaset adamları ve kaşiflerin türbelerini barındıran Westminster Abbey, Kraliyet ailesinin mücevherlerinin bulunduğu Londra Kulesi, St. Paul Kathedrali, Big Ben saat kulesi, Parlamento Binası,Başbakan’ın ikamet ettiği Downing Street 10 numara, Hyde Park görülebilir. Filimlere konu olan Covent Garden zevkli dakikalar geçirebilirsiniz. Dünyanın şarkılara konu olan en ünlü antika marketi Portobello’yu Cumartesi günleri gezebilirsiniz. Gezerek bitiremeyeceğiniz Camden Market (bit pazarı), Greenwich Köyü ve burada bulunan Kraliyet Rasathanesini gezebilir. O Meridyeninin üstüne basabilirsiniz. Yine Greenwich Thames nehrine karşı olan 300 yıllık Cutty Sark Pubının ünlü fish and chips’ini ve steak and kidney Pie’ını deneyebilirsiniz. Dünyanın en iyi tiyatrolarının bulunduğu Londra’da Theatre Royal’de sergilenen iyi oyunlardan birini izleyebilirsiniz.

MUMYALAR MÜZESİ ( MADAME TUSSAUD’S ) Dünyaca ünlü devlet adamlarının, politikacılarının, İngiliz Kraliyet ailesinin, ünlü sanatçıların mumyalarını görme imkanı bulabileceksiniz.

SARAY EĞLENCELERİ ( BEEFEATER ) Kralın davetlisi olarak katılacagınız akşam yemeğinde sürpriz showlar sizleri bekliyor.

WINDSOR CASTLE KALESİ Londra’ya yaklaşık 40 km uzaklıktaki şirin Windsor şehrine gidiliyor. Sarayı geziyor, İngiliz Kraliyet ailesine ait bilgiler edinilir.

OXFORD ŞEHRİ & SHAEKSPARE KÖYÜ İngiltere’nin en eski ve en güzel şehri olarak bilinir. Üniversiteleri müze gibi olan bu bisikletler

GREENWICH ŞEHRİ Londra’nın güneydoğusundadır. Kraliyet eski parkı, rasathanesi ve koleji ile ünlü bu güzel şehirde doğan birçok İngiliz Kraliyet ailesi mensupları olmuştur.
Kaynak : www.tatilyolu.net
İngiltere' ye Tur Organizasyonu Yapan Acentalar : Miletos Turizm 0212 258 66 07

Hiç yorum yok: